Home » Omgeving

De omgeving

 

Actief ontspannen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een ideaal gebied om Uw wel verdiende vakantie door te brengen. De prachtige natuur en de vele historische monumenten bieden een rijk scala aan ontspanningsmogelijkheden. Slingerende riviertjes, pittoreske dorpen met gastvrije mensen, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. U kunt ook de boeiende steden als Maastricht (met haar monumentale kerken), Aken, Luik, Keulen of Valkenburg bezoeken. En natuurlijk niet te vergeten de imposante natuurgebieden als de Ardennen en de Eifel, die onder handbereik zijn. Al deze leuke gebieden verlenen aan deze streek een geheel eigen charme.

 

Korter bij huis zijn de dorpen Mechelen, Epen en Slenaken. Juweeltjes in een erg fraai landschap.

 

Door de fraaie vergezichten is Zuid-Limburg een wandelgebied bij uitstek (zie www.wandelgidszuidlimburg.com). In onze nabije omgeving zijn vele tochten uitgezet door afwisselend natuurschoon. Ook de fietsliefhebber komt volledig aan zijn trekken. Fietsen is hier een ware volkssport (www.fietspad.nl, www.bikespot.nl).

 

Een bekende route om een en ander te verkennen met de auto, is de Mergellandroute. Deze voert U onder meer door vele dorpen met menig in uitstekende staat verkerende vakwerkhuisjes.

Enkele leuke tips 2017

 • TEFAF Maastricht                
  10-03 t/m 19-03                           De Grootste kunst en antiekbeurs van de wereld   www.tefaf.com 

 

 • Volta Limburg classic 
  01-04      
  Een van de zwaartse nederlandse klassiekers onder de wielrenwedstrijden wordt voor de 42e keer verreden.  www.voltalimburgclassic.nl/

 

 • Amstel Gold Race                
  14-04 t/m 16-04                         Een van de grootste wielerevenementen van Nederland!    www.amstelgoldrace.nl 

 • Pinkpop                                    
  03-06 t/m 05-06          
  Pinkpop Festival op het megaland terrein in Landgraaf 
  www.pinkpop.nl 

 • Heuvelland Fiets4Daagse 
  06-06 t/m 09-06    
  Fietsen door de Limburgse Heuvels  www.heuvellandfiets4daagse.nl

 

 • Limburgs Mooiste                   10-06                          
  Een prachtig wielrenners evenement in Limburg     www.limburgsmooiste.nl

 • Cavemanrun  
  24-06
  Desperados Cavemanrun in en om Valkenburg
  www.caveman-run.nl 

 

 •  Heuvelland 4 Daagse
  10-08 t/m 13-08
  Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul, die u veelal over veldwegen en bospaden voert.
  Elke dag kunt u opnieuw genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.
  www.heuvelland4daagse.nl

 • Luik Bastenaken Luik Toertocht
  12-08
  LBL Ardennen Classic is een échte heuvelklassieker. De afstanden van 125, 170 en 233 kilometer zijn uitdagende routes met veel hoogtemeters. Het is dé uitdaging in de Ardennen voor getraind toerfietsers en wielrenners. De verschillende routes zijn volledig uitgezet en gaan zoveel mogelijk over kleinere en rustige wegen.
  http://www.lblardennenclassic.nl