Home » Omgeving

De omgeving

 

Actief ontspannen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een ideaal gebied om Uw wel verdiende vakantie door te brengen. De prachtige natuur en de vele historische monumenten bieden een rijk scala aan ontspanningsmogelijkheden. Slingerende riviertjes, pittoreske dorpen met gastvrije mensen, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. U kunt ook de boeiende steden als Maastricht (met haar monumentale kerken), Aken, Luik, Keulen of Valkenburg bezoeken. En natuurlijk niet te vergeten de imposante natuurgebieden als de Ardennen en de Eifel, die onder handbereik zijn. Al deze leuke gebieden verlenen aan deze streek een geheel eigen charme.

 

Korter bij huis zijn de dorpen Mechelen, Epen en Slenaken. Juweeltjes in een erg fraai landschap.

 

Door de fraaie vergezichten is Zuid-Limburg een wandelgebied bij uitstek (zie www.wandelgidszuidlimburg.com). In onze nabije omgeving zijn vele tochten uitgezet door afwisselend natuurschoon. Ook de fietsliefhebber komt volledig aan zijn trekken. Fietsen is hier een ware volkssport (www.fietspad.nl, www.bikespot.nl).

 

Een bekende route om een en ander te verkennen met de auto, is de Mergellandroute. Deze voert U onder meer door vele zuid limburgse dorpen met  hun prachtige vakwerkhuisjes.

Enkele leuke tips 2021 onder voorbehoud

 • Interclassics Maastricht
   januari
  Eén van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa. 
  www.interclassicsmaastricht.nl/ 
 • TEFAF Maastricht               
   maart  
  De Grootste kunst en antiekbeurs van de wereld.  
  www.tefaf.com 
 • Volta Limburg classic  
   april  
  Een van de zwaarste Nederlandse klassiekers onder de wielrenwedstrijden wordt voor de 47e keer verreden.  www.voltalimburgclassic.nl/
 • Amstel Gold Race               
  18
   april
  Een van de grootste wielerevenementen van Nederland!    www.amstelgoldrace.nl 
 • Pinkpop                                    
  juni        
  Pinkpop Festival op het megaland terrein in Landgraaf 
  www.pinkpop.nl 

 • Heuvelland Fiets4Daagse 
   juni    
  Fietsen door de Limburgse Heuvels  www.heuvellandfiets4daagse.nl

 • Limburgs Mooiste                     
   juni                          
  Een prachtig wielrenners evenement in Limburg     www.limburgsmooiste.nl

 • Cavemanrun  
   juli
  Desperados Cavemanrun in en om Valkenburg
  www.caveman-run.nl 

 

 •  Heuvelland 4 Daagse
  augustus
  Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul, die u veelal over veldwegen en bospaden voert.
  Elke dag kunt u opnieuw genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.
  www.heuvelland4daagse.nl

 • Gulpener Bierfeesten 
  20 t/m 22 augustus
  Een evenement waar Limburgse artiesten en bands optreden.
  www.gulpenerbierfeesten.nl

 • Fleuramour, passion for flowers
  24 t/m 27 september
  De fine fleur uit de bloemenwereld verzameld voor een veelbelovende editie. Floral designers uit de hele wereld wagen zich aan het uitdagende thema 'Urban Roots'. Een garantie op originele en betoverende creaties in de karaktervolle Landcommanderij van Alden Biesen (B). 

  https://nl.fleuramour.be/ 
   

 • Kerststad Valkenburg aan de Geul

  Ondergrondse kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Daarnaast kunt u ook genieten van Kerst in MergelRijk. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa's Village, Santa's Gift Factory, het Winterse Sprookjesbos en een schitterende Chrismas Fairytales Parade. 
  https://www.kerststadvalkenburg.nl/ 

 • Kerstwereld Rolduc

  Kerstwereld Rolduc vindt plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade. Normaal gesproken is de 900 jaar oude abdij al een prachtig en uniek gebouw, aangekleed in kerstsferen is het een complex dat bezoekers absoluut gezien moet hebben. Eenmaal binnengetreden in Kerstwereld Rolduc staat in de kruisgang een kerstmarkt op de bezoekers te wachten met meer dan zestig gezellige ingerichte kraampjes.
  https://www.kerstwereldrolduc.nl/ 

 • Magisch Maastricht
   
  Het Vrijhof wordt vanaf 1 december ondergedompeld in al het moois wat de wereld te bieden heeft.
  https://www.bezoekmaastricht.nl/ 

 • Kerstmarkt Aken

  De kerstmarkt van Aken – de charme van feestelijke kerstkraampjes in de omgeving van de dom en het stadhuis. Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren
  https://www.kerstmarkten.net/kerstmarkt-aken-achen/ 
 • Kribkeswandelingen in het Heuvelland/Voeren

  In het Heuvelland en in de Voerstreek (B) zijn tijdens de advent- en kersttijd weer schitterende korte- en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie kribkes, wegkruisen en kappelletjes te bewonderen zijn.
  http://kribkes.nl/