De omgeving

 

Actief ontspannen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een ideaal gebied om Uw wel verdiende vakantie door te brengen. De prachtige natuur en de vele historische monumenten bieden een rijk scala aan ontspanningsmogelijkheden. Slingerende riviertjes, pittoreske dorpen met gastvrije mensen, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. U kunt ook de boeiende steden als Maastricht (met haar monumentale kerken), Aken, Luik, Keulen of Valkenburg bezoeken. En natuurlijk niet te vergeten de imposante natuurgebieden als de Ardennen en de Eifel, die onder handbereik zijn. Al deze leuke gebieden verlenen aan deze streek een geheel eigen charme.

 

Korter bij huis zijn de dorpen Mechelen, Epen en Slenaken. Juweeltjes in een erg fraai landschap.

 

Door de fraaie vergezichten is Zuid-Limburg een wandelgebied bij uitstek (zie www.wandelgidszuidlimburg.com). In onze nabije omgeving zijn vele tochten uitgezet door afwisselend natuurschoon. Ook de fietsliefhebber komt volledig aan zijn trekken. Fietsen is hier een ware volkssport (www.fietspad.nl, www.bikespot.nl).

 

Een bekende route om een en ander te verkennen met de auto, is de Mergellandroute. Deze voert U onder meer door vele zuid limburgse dorpen met  hun prachtige vakwerkhuisjes.

Enkele leuke tips 2022

 • Heuvelland Fiets4Daagse 
  7-10 juni    
  Fietsen door de Limburgse Heuvels  www.heuvellandfiets4daagse.nl

 • Limburgs Mooiste                     
  10-11 juni                          
  Een prachtig wielrenners evenement in Limburg     www.limburgsmooiste.nl
 • Pinkpop                                    
  17-19 juni        
  Pinkpop Festival op het megaland terrein in Landgraaf 
  www.pinkpop.nl 

 • TEFAF Maastricht               
  25-30 juni   
  De Grootste kunst en antiekbeurs van de wereld.  
  www.tefaf.com 

 •  Heuvelland 4 Daagse
  11-14 augustus
  Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul, die u veelal over veldwegen en bospaden voert.
  Elke dag kunt u opnieuw genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.
  www.heuvelland4daagse.nl

 • 18-21 augustus
  Een evenement waar Limburgse artiesten en bands optreden.
  www.gulpenerbierfeesten.nl

 • Interclassics Maastricht
  8-11 september
  Eén van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa. 
  www.interclassicsmaastricht.nl/ 

  • Fleuramour, passion for flowers
   23-26 september

    Vier dagen per jaar transformeren een honderdtal internationale topartiesten de landcommanderij van Alden Biesen in een sprookjeswereld vol bloemen. In het kasteel, de kerk en de tuinen kom je de mooiste bloemendecoraties tegen, van heel erg groot tot klein en verfijnd. 

   Naast deze uitgestrekte florale expositie zijn er een pop-up markt met allerlei leuke producten, live demonstraties bloemschikken, een florale modeshow en eetstanden & drankgelegenheden.
   www.fleuramour.be 

    

    


  • Kerststad Valkenburg aan de Geul
   18 november - 8 januari 2023
   Ondergrondse kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Daarnaast kunt u ook genieten van Kerst in MergelRijk. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa's Village, Santa's Gift Factory, het Winterse Sprookjesbos en een schitterende Chrismas Fairytales Parade. 
   https://www.kerststadvalkenburg.nl/ 

  • Kerstwereld Rolduc
   Kerstwereld Rolduc vindt plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade. Normaal gesproken is de 900 jaar oude abdij al een prachtig en uniek gebouw, aangekleed in kerstsferen is het een complex dat bezoekers absoluut gezien moet hebben. Eenmaal binnengetreden in Kerstwereld Rolduc staat in de kruisgang een kerstmarkt op de bezoekers te wachten met meer dan zestig gezellige ingerichte kraampjes.
   https://www.kerstwereldrolduc.nl/ 

  • Kerstmarkt Aken
   18 november - 23 december
   De kerstmarkt van Aken – de charme van feestelijke kerstkraampjes in de omgeving van de dom en het stadhuis. Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren
   Kerstmarkt van Aken (aachen-tourismus.de)
  • Kribkeswandelingen in het Heuvelland/Voeren
   28 november - 6 januari
   In het Heuvelland en in de Voerstreek (B) zijn tijdens de advent- en kersttijd weer schitterende korte- en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie kribkes, wegkruisen en kappelletjes te bewonderen zijn.
   http://kribkes.nl/ 
  • Magisch Maastricht
    1 december - 1 januari
   Vanaf 1 december wordt de Maastrichtse binnenstad in sfeervolle kerstdecoraties gehuld en het Vrijthof wordt omgetoverd in een groot winterdorp. 
   www.trichter.nl 

  Enkele leuke tips 2023

  • Volta Limburg classic  
   1-2 april  
   Een van de zwaarste Nederlandse klassiekers onder de wielrenwedstrijden.  www.voltalimburgclassic.nl/
  • Amstel Gold Race               
   15 16
    april
   Een van de grootste wielerevenementen van Nederland!    www.amstelgoldrace.nl 

  • Cavemanrun  
    
   Desperados Cavemanrun in en om Valkenburg
   www.caveman-run.nl